На Вінниччині сало невдовзі може зникнути з обіднього столу

Як повідомляє видання «33 – й канал», на Вінниччині  і в Україні в цілому, масово скорочується поголів’я свиней. Тільки за останні три роки їх стало менше на 30%. Одна із причин  ― це африканська чума. Крім того, через високі ціни на корми і низькі закупівельні ціни на м’ясо,  малим підприємцям стає економічно невигідно займатися розведенням свиней.

Як стверджує вінничанин В.Волинець, свинячий бізнес занепадає: корма дорогі. Щоб купити порося, треба викласти 1,5-2 тис. грн. . Щоб свиня набрала вагу трохи більше центнера, треба згодувати в середньому 700 кілограмів зерна.  Кілограм збіжжя коштує три гривні. За кілограм живої ваги дають не більше 40 гривень.

Тетяна Єрмолаєва із Козятинщини близько 5 років теж займалась вирощуванням свиней. Але відмовилась від них та перейшла на рослинництво – сіє зернові.

За її словами, — Україна могла б завалити свининою Європу. Але, мабуть, це комусь невигідно. Тому й господарюємо в екстремальних умовах – із валідолом у кишені.

Джерело