Не хлібом єдиним славиться Вінниччина

Про відомого на Вінниччині винороба з народу Олександра Шеремета написало на своїх сторінках відоме видання ВВС Україна.

В публікації розповідається про унікальні вина, які виготовляє  О. Шеремет. Вінничанин пригощає друзів та гостей  напоями з моркви, буряка,  томатів, бузини, традиційними виноградними винами. І це тільки маленька частка його колекції. Перлиною своєї  колекції вважає вино з цвіту кульбаби, якому автор дав милозвучну назву «Ковток сонця».

З слів Олександра Шеремета, рецепт вина з кульбаби запозичив з Інтернету, але справжнє вино зі смаком меду вийшло не зразу. На його створення пішло декілька років і він випробував багато технологічних прийомів і рецептур.

Розповідаючи про своє захоплення виноробством, народний умілець згадує, що воно розпочалося з посадки двох кущів винограду сорту Бако нуар, звичного для Вінниччини сорту.

В бесіді з журналісткою видання «20 хвилин» О.Шеремет поділився секретами домашнього виноробства і зауважив, якщо б у нього було б кілька життів, то одне обов’язково присвятив би виноробству.

Джерело