Вінницькі фермери започатковують промислове вирощування хрону

На Вінниччині працює харчосмакова фабрика, яка є найбільшим переробником хрону в Україні.

Підприємство постійно відчуває брак сировини, і тому змушене вести пошук постачальників цілющого кореня в інших областях держави і за кордоном. Останніми роками фабрика імпортувала сировину з  Білорусі і Угорщині.

Розуміючи важливість стабільної сировинної бази переробники декілька років поспіль шукають партнерів серед великих фермерів, готових ризикнути і почати промислове вирощування хрону.

І ось крига скресла. Цього року закладено дві промислові плантації з вирощування хрону. Для цього було придбано в Угорщині  130 тисяч саджанців кореня хрону.

Плантації розміщені в Тиврівському та Томашпільсьому районах.

Це експериментальні посадки — фабрика і фермери разом оцінять врожайність угорської розсади, порахують доцільність використання під вирощування кореня хрону поливних полів і вивчать доцільність угорської технології.

І керівництво фабрики і фермери надіються, що експеримент буде вигідний обом сторонам і більше фермерів зацікавляться промисловим культивуванням кореня хрону, адже вінницька фабрика планує забезпечувати гарантований ринок збуту і хорошу дохідність.

Джерело